Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výběr ze SMS a pošty

29. 2. 2012

Jak působí meditace na dálku s vámi

Meditační proud jsem ucítil, jak jsem se trochu uvnitřnil. Najednou se vše, veškerý projev proměnil v jedno jediné Já jsem. Nebyl jsem si vědom těla ani empirického pozorovatele. Jen jsem byl. Byl jsem nehmotnou duchovní existencí a celý svět se nacházel ve mně jako duševní představa. Po tomto zážitku jsem si vzpomněl na výroky z Jógy Vašišty, ve kterých se tvrdí, že celý svět je ve skutečnosti duševní podstaty. Moc děkuji za tyto meditace na dálku s vámi.

Dobrou noc, Petr Kouba

 

1. 2. 2012

Ďakujem Květoslavovi Minaříkovi za knihu Jóga v životě současného člověka:

- Proč se soustřeďovat na nohy

- Člověče, poznej sama sebe.

Donieslo ma to k Jiřímu Vackovi.

Ďakujem: Jiřímu Vackovi

Míle Vackovej

Jiřímu Krutinovi

za pomoc v bludisku príčin a následkov.

Bloud

 

SMS 3. 2. 2012

Děkujeme vám za duchovní pomoc a za přímé vedení k Bohu. Cesta, kterou jste pro nás vyšlapal, je pro mne i Honzíka ta nejschůdnější, i když na ní často padáme.

Děkujeme vám za všechnu tu námahu a skryté oběti. Modlíme se slovy T. Kempenského: Sešli své světlo a svoji věrnost, aby svítili na zemi, neboť dokud ty mne neosvítíš, jsem jen pustou a prázdnou zemí.

Děkujeme za vše.

Hromádkovi

 

SMS 4. 2. 2012

Dobrý den, pane Vacku,

moc děkuji za vaše CD „Bože mám tě rád“. Znovu a znovu objevuji, jak je jedinečné a jak velkým přínosem pro praxi je.

Přeji pěkný den.

Markéta

 

dopis:

Vážená paní Vacková, vážený pane Vacku,

chtěl bych Vám tímto napsat, že na meditaci ve Stodůlkách jsem si koupil skriptum pana Vacka "Důrazně, důrazněji, co nejdůrazněji". Při jeho otevření na mě doslova zasvítila pasáž s názvem "Neláska". Přemýšlel jsem nad tím a meditoval. Ne sice hned na meditaci, ale asi o týden později jsem si skutečně uvědomil, že jsem se vůči Vám oběma dopustil nelásky. Ať už byly příčiny jakékoliv, dal jsem přednost svým špatným sklonům a tudíž svému zlu před Pravdou a Láskou.

Ze srdce se Vám za to omlouvám, je mi to hluboce líto! Pochybil jsem.

A vůbec téma Lásky a nelásky je mi v současné době velmi ozřejmováno. Jen na okraj, jednak v práci, kde jsem byl spolupracovnicí u nadřízených obviněn, že neplním své pracovní povinnosti. Ačkoliv jsem bez problémů dokázal opak, s přihlédnutím k dalším okolnostem mi to začalo ukazovat nevalný smysl mé současné práce.

Další zajímavá situace se stala včera, kdy jsme se s manželkou bavili na téma, že nemám rád tyto neláskyplné projevy. Ta mi řekla, že je to pravda, ale že se současně bojím Lásky. Holt, ty ženy to vidí.

A v daném okamžiku jsem se spontánně na chvíli napojil na Lásku vědomí Já Jsem, která proudí skrze Vás, pane Vacku. A musel jsem si připustit, že je to naprostá pravda. Že na jednu stranu po Lásce Já Jsem velmi toužím, ale současně se jí i z nějakého důvodu obávám.

Na závěr, prosím tímto moc Šakti, aby mě vedla a je-li to možné, abych mohl svoji chybu nějak napravit.

S mnoha pozdravy a přáním všeho nejlepšího v roce 2012.

Martin Čapek, Praha 31.1.2012