Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhý týden setkání na Morávce

4. 11. 2009

Jiří Vacek

Po výměně mnoha účastníků druhý týden meditace byla slabší. Projevila se také již moje únava. V průběhu týdne jsem byl asi dvakrát večer zcela vyčerpán a musel odpočívat – nešel jsem na odpolední nebo večerní meditaci.

Na meditační vycházky jsem chodil jen na ty krátké nebo vůbec ne. Neměl jsem sílu a po obědě jsem zcela vyčerpaný hned usínal. Jen jednou jsem se odvážil až na Augustinku, kde jsme jako vždy v meditaci poseděli.

Ostatní přátelé, kteří vedli meditace, vyčerpanost také pociťovali. Nejvíc Jindra. Stáří a tělo oslabené nemocí námahu snáší hůře a dříve se vyčerpá. Navíc mne stále trápí vážné žaludeční a břišní potíže a bolesti. Mohu bez bolesti jíst pouze pod prášky a ještě jen málo. Chuť k jídlu skoro žádná.

Cestou zpět jsem řídil kus cesty, něco přes 100 km. Jelo se špatně. Déšť a mlha – chvílemi jsem dokonce zapínal mlhovky – způsobily, že bylo špatně vidět. Zbytek cesty řídil Pavel. Byli jsme doma za něco víc než 4 hodiny – 399 km. Je zajímavé, že i dlouhé cesty autem jako z Morávky či Kostolan mě silně unavují.

Návratem domů pro nás semináře zdaleka nekončí. Vybalování a dohánění zanedbané práce trvá další dva dny. Také se několik dní pomalu a těžce zotavuji z únavy a nabírám novou sílu.