Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní velikonoční seminář ve Zlenicích 2012

24. 4. 2012

Jiří Vacek

Již kolikátým rokem využíváme příznivé duchovní vlivy, které o velikonocích proudí, k usilovnému společnému pokroku na cestě.

Letošní seminář byl bez přehánění skutečně s mezinárodní účastí. Zůčastnili se Češi, Slováci, Maďar a německá zájemkyně. Holandský zájemce a někteří další se připojili na dálku.

Podmínky připojení zajišťoval P. Dymanus přes naše internetové radio. Olomoucká skupina se sešla současně v menším počtu pod vedením Hynka Riese v Beskydech u Jablůnkova.

Seminář probíhal od večerní meditace na zelený čtvrtek 5. dubna do poledne velikonočního pondělí. Sjelo se nás přes 80. Někteří zájemci bohužel pro nedostatek míst museli být odmítnuti. Některé rodiny přijely s dětmi včetně nemluvňat. O větší děti ze staraly naše vnučky Kája se Žanynkou.

Asi třetina účastníků, jak je obvyklé, jsou ženy. Většina účastníků jsou spíše mladé ročníky, zaměstnanci nebo samostatní podnikatelé, žijící běžným rodinným a společenským životem.

Seminář měl ustálenou náplň: Pět a půl hodiny společných meditací v sebe si vědomém pozorovateli, meditační vycházky, denní rozdílení prašadu, osobní sádhana odpoledne.

Pro staré, vážně nemocné tělo jsem některé společné meditace vynechával, abych nebyl tolik vyčerpaný.

Prostředí hotelu Hláska ve Zlenicích, kde se seminář koná, je velmi příjemné, dobře vaří a hlavně všude je bez řečí a prošení samozřejmě teplo. To bylo v chladných, velikonočních dnech, důležité. Obsluha, na rozdíl od Morávky, vstřícná.

Dojezd z Prahy, odkud je většina účastníku, trvá hodinu. I to je výhodné.