Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejsnadnější cesta k Bohu

2. 7. 2019

Jiří Vacek

Někteří lidé touží po Bohu, ale nejsou schopni provádět jakoukoliv meditaci na Boha včetně átmavičáry. S využitím zákonitosti působení moci vědomí, která byla vyložena v kapitole „Zákonitost všeho stvoření i dění“, je možné dosáhnout poznání Boha nebo své podstaty i když cílevědomě nemeditujeme.

To, co vede pozornost vědomí a proto i jeho tvořivou moc, je mysl. Proto čím se v mysli zabýváme, to mocí vědomí oživujeme a posilujeme a tak se s tím spojujeme a to poznáváme.

Takže kdo opravdu touží po Bohu, ať na něho začne nepřetržitě a jasně myslet a všemi způsoby se jím zabývat. Musí tak činit opravdu po celý den a co nejdéle a to ať pracuje nebo má volno. Tím vede k Bohu dostředivý proud oživující moci vědomí, který jej s Bohem spojuje a postupně i sjednocuje.

Proto je nutné, aby jakýmkoliv možným způsobem se mysl Bohem zabývala, což vyžaduje neustálé připomínání si jeho existence. To se děje například vhodnou výzdobou míst, kde pobýváme a také pomocí minutek, elektronických stopek, které nám pravidelně připomínají myšlení na Boha, když zapomínáme.

Současně musíme využívat dalších pomůcek, které náš postup podporují. Jsou rovněž uvedeny v příslušné kapitole.

Předně se nesmíme věnovat ničemu, co je v rozporu s naším cílem dosažení Boha a vytváří síly, které nás Bohu vzdalují.

Na Boha musíme také myslet s láskou a s důvěrou, že nám pomáhá. Tím jen dále posilujeme vyvolané působení tvořivé moci vědomí Já jsem. Tak vytváříme síly, které nám přinesou naplnění a to tím dříve, čím víc a úměrně tomu, jak velkou sílu vytváříme svým úsilím.

Vězme, že ani jediná myšlenka, výtvor mysli není neúčinná, ale je silou, která je-li správně zaměřena, ve spojení s dalšími proudy síly přináší úspěch.

S čím větší silou, láskou a důvěrou budeme takto pracovat, tím dříve uspějeme. Je jen na nás, kolik síly pomocí myšlení na Boha s láskou a důvěrou vytvoříme. S takovou silou se Bohu budeme blížit.