Jdi na obsah Jdi na menu
 


Promluva k veřejné meditaci 14.11.2015

15. 11. 2015

Jiří Vacek

14. listopad, 2015

Vážení a milí přátelé,

ležím upoután na lůžko, ale v duchu jsem s vámi. I když nejsem tělesně přítomen, meditaci vedou další přátelé, kteří vám poskytují stejnou velmi účinnou pomoc a proto mě i dobře zastoupí.

Není proto jediný důvod se nezúčastňovat společných meditací a seminářů jen proto, že se jich někdy nemohu zúčastnit. Pokud se jich nezúčastňujete, tak do budoucnosti připravujete, že se nebudou tato setkání a semináře konat prostě proto, že se nezaplatí náklady nájmu místností meditace a pensionů pro semináře.

Takovým chováním škodíte na prvém místě sami sobě, protože přijdete o možnost prohloubení svého duchovního úsilí. Totéž platí o vydávání našich knih, když bude klesat jejich odběr. Práce a náklady na ně vynaložené se rovněž nevrátí.

Chovejte se proto tak, aby naše veřejné meditace a semináře i vydávání knih mohlo pokračovat dále. Šetřit na duchovních činnostech je šetření na nepravém místě a také dokazuje, že si nevážíte toho, co vám tyto možnosti nabízejí.

Předpokládat, že tyto výjimečné příležitosti a možnosti budou bez vašeho přičinění trvat dále, je zcela mylné. Je to velká milost, která se všem nabízí. Aby tato nabídka trvala, musíte si ji také zasloužit.

Budoucnost naší skupiny, její veřejné činnosti, společné meditace, semináře a vydávání knih jsou plně ve vašich rukách. Vy, každý sám za sebe, máte za ně plnou zodpovědnost. Nemůžete jen pohodlně brát možnosti, které vám nabízíme, ale musíte se o ně i sami účinně zasloužit.

Zvažte proto zcela vážně vše, co vám říkám a dobře se rozhodněte. Jde o vás.

Přeji vám dobrou meditaci, které se spolu s vámi v Duchu účastním.

Váš Jiří Vacek