Jdi na obsah Jdi na menu
 


Působení mistra

17. 12. 2009

Jiří Vacek

Pravé působení mistra je vždy vnitřní, duchovní, a proto i neviditelné. Zevně není vidět, a proto materialisticky zaměření hledající je nevnímají a domnívají se, že neexistuje nebo, že zevní projevy jsou  důležitější. Právě proto nás mistři, například Ramana Maháriši, varují před posuzováním mistrů. Většina hledajících není tak uvnitřněná, aby byla schopná jejich duchovní stav a působení alespoň poněkud rozpoznat.

Jak takové působení vypadá, je-li žák připraven – to je nevynechatelná podmínka, můžeme vidět ze dvou SMS Vládi Cepka.

Poslal je nám v úterý po společné ranní meditaci u nás na Lužinách, na kterou přijel z Hradce.

V posledních dnech vlivem nepříznivých záležitostí poněkud polevil, což jsem mu vytkl. Tím jsem mu věnoval zvýšenou pozornost. Výsledek je zřejmý ze dvou SMS, které týž den poslal za sebou.

Jakkoliv jsou nám výtky od mistra nepříjemné, jsou vždy opravdovou pomocí.


SMS, 8.12.09

Hezký den, děkuji moc, Jirko, za realizaci a už se opravdu polepším, jak jsi mi kladl na Srdce. Zevní podmínky ovlivňují opravdu moc, ale vše záleží na zákonu vedení pozornosti a jeho oživující síle. Ještě, že jsi a že nám Tě Pán Bůh poslal. Samozřejmě taky díky Jirkovi, Evičce a Milušce. Děkuji moc.

Vláďa


SMS, 8.12.09

Děkuji moc za vše, dnes bych řekl, že jsem od Jirky znovu obdržel realizaci Já – Srdíčko září a pozornost je ostrá a vše je krásné.

Vláďa


Následující SMS (21.11.09) také líčí působení mistra.


Dobrý večer,

moc děkuji za dnešní setkání, bylo super. Začíná se objevovat něco nehmotného, o co se mohu v meditaci opřít. Díky moc. Mám vás moc rád. Pepa Š.