Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tajuplná návštěva

20. 11. 2009

Jiří Vacek

Ve středu 28. října jsme volno využili k uspořádání maratónu v klubovně. Eva s Jirkou mě tam a zpět vzali autem. Miluška pro slabost zůstala doma.

V úvodním slově jsem připomněl, že se státní svobodou v roce 1918 přišla i široká náboženská svoboda. Moc katolické církve, která byla státním náboženstvím habsburské monarchie, byla zlomena, a proto se plně mohla rozvinout i mystika. Připomeňme, že pro katolický tisk ještě na jaře 1918 Masaryk a legionáři byli zrádci.

Meditace začala v 10 hodin a byla velmi silná. Klub byl plný, něco přes 70 účastníků. Zdrželi jsme se do dvou hodin, ale maratón pokračoval dále.

Po návratu domů nám přišla následující zpráva.


SMS, 28. 10. 2009

Dobrý večer, dnes nás na maratónu navštívil Saji Baba ze Širdi. Jeho vizi jsem měl během pránájámy při otevřených očích. Seděl vedle vás, nohu přes nohu, šátek na hlavě a usmíval se. Vše bylo zalito světlem. Milá návštěva. Přeji vše dobré.

Petr Kouba

* * *

Po obdržení SMS jsem si vzpomněl, jak jsem se zcela samovolně v průběhu meditace podíval Petrovi do očí přímo z TOHO.

Každý duchovní zážitek je v prvé řadě osobní. Zejména vize s otevřenýma očima. O posledním se říká, že je známkou pravosti. Takové zážitky nemáme brát jako pouhé zajímavosti, ale máme se nad nimi zamyslet a rozebrat je. Často se nám jimi chce něco říci – Saji Baba po mém boku … nebo Vacek po jeho? Nejlépe vedle sebe. Taková sdělení zdaleka nejsou nahodilá. Mají svou zákonitost, o něčem vypovídají, něco nám říkají. Je dobře toto znát a pozorně jejich poselstvím naslouchat.

Nedbat jich, nechápat je, je naší velkou škodou.

Ve čtvrtek ráno přišla Zuzka k nám na meditaci. Dozvěděl jsem se, že Péťa muže ve vizi v klubovně nepoznal. Teprve doma podle fotografie zjistil, že je jím Sai Baba ze Širdi. Prý se usmíval.

Vize proto nebyla vyvolána tím, že by na Sai Babu myslel nebo si jej dokonce představoval. Takové návštěvy mudrců na našich společných meditacích jsou poměrně časté. Někdy se zjeví i v tělesné podobě, jindy je pouze cítit velká síla, která na nás působí.

Sílu středeční meditace potvrzuje i Martin Tomeš

SMS:

Děkuji za včerejší nádhernou meditaci. Opravdu je to veliká pomoc být ve vaší přítomnosti. Děkuji, děkuji, děkuji!