Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veřejná meditace v Praze v březnu 2015

1. 4. 2015

Jiří Vacek

Naše pravidelné meditační setkání se konalo v sobotu 21. března ve Spolkovém domě Prahy 13. Účast byla dobrá vzdor rozdělení naší skupiny. Pod jeho vlivem někteří hledající se zcela nesmyslně a v rozporu se svými skutečnými zájmy našich setkání straní. Ubližují tak sobě. Mnozí se tak až příliš podobají fanatickým vyznavačům nejrůznějších totalitních duchovních směrů. Kam až takový fanatismus vede, je jasně vidět na teroristických útocích některých stoupenců islámu. Rozdíl mezi některými našimi bývalými přáteli a jimi není zdaleka tak velký, jak by si někdo mohl myslet. Pýcha nad svou vyvoleností a nepřátelství k druhým, jsou ve své podstatě ve všech těchto případech stejné.

 

Meditace jako vždy měla značný ohlas. Některé z nich uvádím.

SMS, 20. 3. 15

Drahý a milý pane Vacku,

Cítím příliv síly díky blížící se společné meditaci. Dostáváme toho tolik. Děkuji z celého srdce.

Vaše Tereza K.

 

SMS, 22. 3. 15

Dobrý den!

Velmi děkujeme za včerejší meditaci ve Stodůlkách. V přítomnosti mistra se Duch svatý probouzí i v nás, čistí nás a vědomí Já jsem září samo. Jsme za to vděční a máme vás rádi.

Růžičkovi z Kolína

 

SMS, 22. 3. 15

Krásnou neděli přeji a moc děkuji za Vaše duchovní pomoc během včerejšího setkání ve Stodůlkách. Velmi mě posílilo. Mnohem lépe se mi medituje. Bůh se ozývá sám od sebe. Děkuji mnohokrát za vše.

Sára H.

 

SMS, 23. 3. 15

Milý pane Vacku,

Mockrát děkuji za vaši novou knihu a za všechnu tu práci a čas. Konečně ji mohu číst a čerpat duchovní dobra, kterými je nabita. Jen držet ji v ruce je jako mít v ní prašad a snad ještě víc. Mockrát děkuji.

Sára H.

 

SMS, 25. 3. 15

Milovaný pane Vacku, Děkuji za tolik přátelské setkání ve Stodůlkách, za vzácnou světelnou meditaci. Začala jsem číst knihu J. Kočího „Cesta za Pravdou“. Už na prvních stránkách vnímám velkou sílu a pomoc. Děkuji za všechny takové dary.

Vaše Tereza K.