Jdi na obsah Jdi na menu
 


Všem přátelům přímé stezky v Olomouci a okolí

14. 3. 2014

Jiří Vacek

V Olomouci naši přátelé otevřeli novou meditační klubovnu pro všechny upřímné hledající. Provoz obětavě po organizační stránce zajišťují naši přátelé Pavel Erdös a Sára Hromádková. Náplň meditací je dána naší školou, jak je uvedena v Královské józe i jinde.

Zdůrazňuji, že společné meditace upřímných hledajících jsou velkou pomocí pro všechny bez rozdílů a to i tehdy, není-li fyzicky přítomen mistr. Jeho přítomnost je však možné nahrazovat vnitřním uvědoměním sounáležitosti s našimi i jinými mistry. Takové meditace probíhají úspěšně například v Brně a v Hradci i jinde. Vždy platí, co nás učí Ježíš: „Kdekoliv a kdykoliv se shromáždí alespoň dva nebo tři v mém jménu (které je Já jsem), Já jsem vždy uprostřed nich“.

Nescházet se ke společným meditacím je proto velká škoda a ztráta této pomoci. Nechuť s někým meditovat je vždy projevem zlých, od Boha směřujících sil. Je porušením přikázání lásky a projevem duchovní pýchy, která sebe považuje za „vyvolené“ a druhé za „Bohem zatracené“.

Jak zhoubné a zlé jsou plody této vlastní vymyšlené představy vyvolenosti, můžeme vidět na dějinách křesťanství i islámu.

Nikdo by proto tomuto zlu neměl propadat, protože tím škodí sám sobě. Kdo něco takového prohlašuje a vede k něčemu takovému i druhé, škodí sobě i všem. Odvádí je pryč od Boha, takového jaký je a vnucuje jim svou nepravou představu o Bohu. Tím si zahrazuje cestu k poznání Pravdy, jaká skutečně je.

 


MEDITACE PODLE JIŘÍHO VACKA V OLOMOUCI

Brněnská ul. 110/49 (část Pavel)

 

Pravidelná setkání probíhají

-    každé úterý a čtvrtek od 16.30 do 18.30

-    jednou měsíčně vícehodinná společná meditace (termíny na www.jirivacek.cz)

-    po domluvě možnost meditovat denně

 

Spojení:

Z hlavního nádraží tramvají číslo 1, 4, 6 na zastávku Pionýrská (směr Nová ulice).


Informace:

Pavel Erdös             tel.: 606 824 464     robotpavel@centrum.cz

Sára Hromádková    tel.: 725 091 076     sara.hromadkova@centrum.cz