Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kauza-vacek, srpen 2007

13. 9. 2007

Jiří Vacek

M. Tomáš píše, že se mně nelíbí, jak mě viní ze spolupráce s StB. Také prý vždy tvrdí jen to, nač má důkazy a může doložit. Opět jen řada nehorázných lží.

Skutečností je, že jsem Milošovu sprostou pomluvu vyvrátil zveřejněním negativního lustračního osvědčení a kádrovým posudkem o mé účasti na demokratickém hnutí roku 1968, jehož jedním z představitelů jsem v Tesla Holešovice byl. Napravoval jsem, co nám soudruh Drtikol nadrobil se svými spolubojovníky a byl jsem proto vyhozen z práce. Podrobné vylíčení těchto dnů čtenář nalezne v pamětech „Jak jsem hledal Boha“. Což takhle toto vyprávění otisknout na kauze?

Nyní opět tento obdivovatel soudruha Drtikola znovu o mně lže, promiňte, pouze „naznačuje“, že jsem spolupracoval s StB... Slušný člověk samozřejmě ani nic „nenaznačuje“, pro co nemá důkazy.

Ve skrytu duše jsem doufal, že se za svou odhalenou lež alespoň nějak omluví. Místo toho beze studu pokračuje ve lživých pomluvách a vůbec nic nedokládá. To, co doložil je jeho vlastní nestoudnost s jakou lže, ač „úřední doklady“ dokazují pravý opak. Sám se tím vystavuje vysvědčení, co je zač.

Není právě toto chytrá obhajoba komunistů dělat z jejich skutečných odpůrců a obětí spolupracovníky StB? Kdo jiný může mít zájem na šíření těchto lží než komunisté a jejich přátelé? Slušní, natož duchovní lidé určitě ne. Praktiky avatarů až příliš připomínají komunistické lhaní.

Miloš také lže, že jsem pana Dostála obvinil ze spolupráce s StB. Bylo to naopak přesně obráceně. Pan Dostál více než před rokem sliboval, že mě „odhalí do tří měsíců“ pomocí estébáckých protokolů. Výslovně napsal, že se „obrátí na své kolegy z ministerstva vnitra“. Právě nedávno Lidové noviny odhalily, že na vnitru stále ještě pracuje několik set estébáků a to i v archivech.

Také nám vyhrožoval Bezpečnostní inf. službou; která se již o nás zajímá.

Prostě Miloš co slovo, to lež, výmysl a pomluva. Kdo sleduje jeho nenávistné výlevy si již tuto pravdu dávno uvědomil.