Jdi na obsah Jdi na menu
 


KV - Veřejné prohlášení pana dr. Martina Dojčára

18. 9. 2010

Jiří Vacek

KV otiskla následující prohlášení, které přesně cituji:

Veřejné prohlášení pana dr. Martina Dojčára, 2010/9/14

Vazeny pan M. Tomas, vazeny pan M. Parik,

obraciam sa na Vas s ponukou o uverejnenie nasledujucej spravy na blogu Kauza JV, ktorou sa distancujem od od osoby a cinnosti Jiriho Vacka.

Za Vase porozumenie Vam vopred dakujem a zostavam s pozdravom.

Martin Dojcar

 

Verejné vyhlásenie
Ing. J. Vacek zverejnil dňa 14. 9. 2010 na svojej stránke príspevok, ktorý má obsahovať informácie týkajúce sa mojej osoby. Urobil tak bez môjho vedomia, súhlasu a autorizácie. Informácie uvádzané Jiřím Vackom dementujem. Zároveň sa rozhodne dištancujem od osoby a aktivít Jiřího Vacka, osobitne od dehonestačnej kampane, ktorú vedie proti kresťanským cirkvám a viacerým osobnostiam verejného života.

Martin Dojčár

From the desk of PaedDr. Martin Dojčár, PhD. Assistant Professor of Philosophy of Religion Trnava University, Faculty of Education, Slovakia

 * * *

Pro vytvoření správného názoru doporučuji přečtení mého příspěvku na našem webu „Avatarský facebook“, ze kterého Martin vychází. Názor ať si utvoří každý sám.

V poznámce, kterou Martin připojil, mě obviňuje, cituji: „Z částečně spekulativní a důvodně podvodné podnikatelské aktivity s organizací meditačních seminářů, vůči kterým se ohradil“.

Pravda je tato. Neorganizuji ani nepořádám žádné semináře. Pouze vyhovuji někdy jejich pořadatelům a podílím se na jejich duchovním zabezpečení. Nemám přístup k financím pořadatelů natož dispoziční právo s nimi, a proto se nemohu ani dopouštět nějaké podvodné aktivity s nimi. To je nechutná lež.

Martin měl spor s vedením ubytovny Harmonie v Modré, když nechtěl řádně zaplatit za svůj pobyt a stravu. V tomto sporu jsem nejen nebyl účastníkem, ale dozvěděl jsem se o něm až později, když si mně na počínání jeho i jeho přítelkyně, ztěžovala paní ředitelka. To je ono jeho „ohrazení“.

Dopustit se pro pár korun takové hanebnosti, na to není dost slov.

A kampaň proti křesťanským církvím? Upozorňuji na hromadné rozšíření pedofilie v katolické církvi, jejíž odhalování stále pokračuje. V dnešních dnech se tento zločin opět provalil v Belgii.

Ze zpráv vyplývá, že bylo zneužito asi 300 lidí, dvě třetiny chlapců pod 15 let. Bylo pohlavně zneužito i jedno dvouleté dítě. Třináct obětí spáchalo sebevraždu, dalších 6 se o ni pokusilo. Biskup z Brug rezignoval na svou funkci, když se přiznal, že v letech 1973 – 1986 zneužíval svého synovce. Jedna oběť pedofilů hledala ochranu u biskupa. Ten jí řekl: „Ignorujte ho a on vás nechá být“. Proto byla zřízena komise pro šetření sexuálního zneužívání v církevním prostředí. V červnu letošního roku obdržela již 475 stížností na sexuální zneužívání. Pramen BBC.

Toto je podle Martina „dehonestační kampaň proti křesťanským církvím“.

Jelikož jsem neustále na KV nejrůznějšími autory napadán nepravdivými pomluvami a v případě Martina dokonce křivým obviněním z podvodných aktivit, přátelé z řad právníků vypracovali rozbor, podle kterého jsou takové pomluvy dokonce trestným činem podle § 184 trestního zákoníku. Křivé obvinění z trestného  činu je rovněž trestné.

Uvědomují si autoři, ale i vydavatelé KV, co riskují? Trestné nejsou pouze samotné pomluvy a křivá obvinění, ale i jejich šíření.

Rozmýšlím si, jak podat příslušná trestní oznámení.