Jdi na obsah Jdi na menu
 


KV: Jiří Vacek pohrdá boží tvorbou

4. 4. 2009

Jiří Vacek

Boží tvorbou, nirvánou, královstvím nebeským pohrdá ten, kdo v něm nežije a místo toho dává přednost světu od Boha odpadlému, který, jak nám Bůh říká: „Je proklet skrze tebe“, skrze bytosti odpadlé od Boha. To jsou padlí Adamové, ega.

Právě jeden takový odpadlík od Boha z KV napsal článek s uvedeným názvem.

Mluví z něj nenávist, která je opakem Boha a zlobí se, že nejsme zamilovaní do Boha prokletého světa, ale směřujeme do světa božského.

On považuje hmotný svět s jeho válkami, koncentráky, vražděním ve velkém, honbou za zevním prospěchem za svět boží. Jak si Boha představuje, je zřejmé z toho, co považuje za boží stvoření. Může svět, ve kterém panuje strašlivé utrpení, být božský?

Všichni praví mistři nás vedou z tohoto světa, jako například Buddha, ze samsára do nirvány. Proto nás učí i svou osmidílnou stezku.

Ježíš jasně o našem světě říká: „Mé království není z tohoto světa. Ať mrtví, duchovně mrtví, pohřbívají své mrtvé, ty pojď a následuj mne.“

Maháriši nás opět učí átmavičáře jako stezce, která vede z tohoto světa ke spáse Bohem. Napomíná nás, abychom se do zevního světa nezaplétali: „Zasahujte do jeho dění, jak nejméně je možné!“.

V rozporu s tímto pravým učením se stále objevují názory, že tento svět je božský, že jej nemáme opouštět, ale měnit k lepšímu, a to i za cenu své spásy.

To je ďáblovo, márovo svádění. Tento svět není boží, ale márův, zlo, které nám v něm vládne a udržuje nás v oddělenosti od Boha. Jsou to zlé, ďábelské výmysly, které nás neustále přesvědčují, abychom se nechali tímto nebožským světem nalákat vidinou štěstí, které v něm jednou – ve skutečnosti nikdy – dosáhneme.

Takové myšlenky jsou materialistické, zlé. Proto se jich chápou materialisté jako jsou komunisté, kteří si ve svém odporu a nenávisti proti Bohu myslí, že se bez Boha obejdou, že mohou být bez něho šťastní.

Není náhodou, že právě KV také hlásá božskost hmotného světa. Hlásá i božskost ega a k božskému egu patří přece i jeho „božský“ svět.

Ti, co učí a hlavně dělají totéž, co Ježíš, Buddha, Maháriši a další praví mistři, jsou pro egem posedlé materialisty největšími nepřáteli, a proto musí být ničeni všemi prostředky. Žádná lež, pomluva,  není dost odporná. Egu a zlu jde přece o život. Zachraňuje se skutečně za každou cenu.

Takoví lidé škodí všem a všude. Běda tomu, kdo jim uvěří. Zevní neštěstí, které působí komunisté, je proti tomu, do kterého nás přivádějí oni vnitřně, jen slabým odvarem. Nejvíc na takové názory doplácejí sami jejich šiřitelé. Zlo, kterému slouží, se po jejich odchodu z těla vrhá na ně a nemilosrdně je rve na kusy. Líčení hrůz barda, kterými odtělené bytosti procházejí, jen napovídají, oč jde. Ne nadarmo se zde na zemi bojí Boha a utíkají před ním. Měli by raději utíkat sami před sebou. Nesoudí nás Bůh, ale my sami, to, co jsme vykonali dobrého i zlého, se nám stejnou měrou vrací zpět.

Nejhorší ze všeho jsou pak útoky nenávisti, kterou jsme vytvářeli po dlouhou dobu ve svém nitru. Není před ní úniku ani nám nemůže být odpuštěna. Musí se vybít na svém tvůrci.