Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hitler byl i podvodníkem

9. 5. 2015

Jiří Vacek

Hitler nepáchal jen obrovské masové zločiny, ale byl i vypočítavým podvodníkem. Nacistická propaganda jej líčila jako nezištného člověka, který se plně a výhradně věnoval blahu národa.

Pravda je však velmi vzdálená obrazu Hitlera, který byl předkládán milionům Němců. Například se pečlivě tajilo, že měl i svůj sexuální život a ženy a nebyla to jen Eva Braunová. Němky musely führera milovat a proto nesměly o jeho ženách vědět.

Hitler byl i nesmírně ziskuchtivý. Za jeho Mein Kampf dostával stále větší honoráře. Aby byly co největší, každý pár německých novomanželů dostával výtisk Mein Kampf a to zdarma od státu. Hitler však za jeho prodej dostával honoráře dál.

Nikde také neřečnil zadarmo, ale každý projev i návštěvu měl placenou. Měl i výhradní právo na všechny své fotografie. Tak měl zisk i z každé známky se svým portrétem.

Jeho kapitál tak stále rostl. I proto, že nikdy nezaplatil jedinou korunu na daních. Proto začal i skupovat nemovitosti, hrál na burze a nakoupil obrovskou sbírku uměleckých předmětů.

Jelikož na vše nestačil sám, měl svého zvláštního ekonomického poradce, který se samozřejmě na veřejnosti nikdy neobjevil. Němci za svého führera umírali a ten na jejich důvěřivosti potají vydělával.

Tak se stal Hitler postupně velkým milionářem, ale před světem zůstalo jeho jmění utajeno tak důkladně, že až několik let po jeho smrti byla pravda o jeho „obětování se národu“ objevena.