Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozlišující moudrost

Duchovní skriptum plné moudrosti nás učí správnému rozlišování v oblasti mysli i vědomí. Správné rozlišování je tím, co rozhoduje o našem pokroku na cestě k Bohu a co nás chrání před všemi nástrahami. Tento text je kompasem vedoucím nás přímo k cíli našeho života – Bohu.

 

Ukázka z knihy


Jsou dva základní druhy rozlišující moudrosti

Rozlišující moudrost vědomí

Spočívá v hlídání pozornosti vědomí, ve kterém rozhodujeme, čemu jeho pozornost věnujeme a čemu nikoliv. Důvodem je zákon oživující pozornosti vědomí; čemu pozornost vědomí věnujeme, to si uvědomujeme, poznáváme, oživujeme a posilujeme. Platí i opak: čemu pozornost vědomí nevěnujeme, to si neuvědomujeme, to nepoznáváme, neoživujeme a neposilujeme. Vědomí zejména střežíme od nevědomého pohlcení v pozorovaném a od ztotožnění Já s ne-já, vědomí s nevědomým.

 

Rozlišující moudrost mysli

Udržuje naši moc nad myslí tak, aby byla naším nástrojem a nikoliv pánem. Jejím základem je trvalé udržování vědomého rozlišení pozorujícího vědomí od všech pozorovatelných výtvorů mysli, což jsou všechny duševní výtvory jako city, myšlenky, představy, nálady, sny a další. V tomto postoji vědomě řídíme tvořivou moc mysli v souladu s požadavky stezky tak, aby nás vracela zpět k Bohu.

 

Z obsahu


  • Potřeba rozlišující moudrosti
  • Život v rozlišující moudrosti
  • Praxe rozlišující moudrosti
  • Zásady denní nepřetržité praxe rozlišující moudrosti
  • Je vědomí nejvyšší Skutečností?
  • Křesťanství a rozlišující moudrost

 


e-shop