Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svatodušní meditační setkání 2015 – dvacet let seminářů na Morávce (1995 -2015)

18. 8. 2015

kn_svatodusni_setkani.jpgKniha rekapituluje 20 let seminářů, jejichž dlouhé trvání bylo možné pro velký zájem hledajících a hlavně díky nesmírné laskavosti pana Vacka, jeho rodiny a nejbližších přátel. Toto výroční setkání bylo naplánováno opět na příznivý týden svatého Ducha (nejvyšší církevní svátek roku). Současně došlo k symbolickému spojení třech událostí  Svatodušní pondělí na den 25. května, kdy se před 84 lety pan Vacek narodil.

Na pozadí vyprávění autora o přípravě, organizaci, průběhu seminářů a vlastní prováděné praxi zjišťujeme, že svolení k vedení meditací v takovém rozsahu přináší řadu překážek a těžkostí vnějších i vnitřních. To všechno však má smysl, pokud se hledající „všichni spolu a přece každý sám“ na cestě poznání duchovně prohlubují. Dokladem toho, jak tato setkání mocně působí, jsou četná poděkování a popis vlastních zážitků těch, kteří měli příležitost se seminářů zúčastnit  těch, kteří usilují o poznání Já jsem.

Vzkaz, který nám Mistr v úvodu knihy sděluje, hovoří za vše:

Mám vás všechny rád. Mějte se také rádi. Je to prima.

 

Ukázka z knihy


Nejdražší Mistře,

Je to již více než týden co skončila Morávka, ale její vliv stále přetrvává. Totožnost s vědomím se drží buď sama, nebo jen s minimálním úsilím. Velmi tomu pomáhají pravidelné návštěvy u Vás doma nebo na chatě. Mnohokrát děkuji za tu možnost pobývat ve Vaší přítomnosti.

Když jsem nyní během Morávky mohl velmi zblízka vidět, co pro Vás účast na semináři s 84 let starým tělem znamená, tak Vám patří obrovské díky a obdiv. To s jakým nasazením se pro nás obětujete je nepředstavitelné. To jakou oběť za nás pokládáte, jak z pohledu duchovního, duševního, ale i fyzického je obdivuhodné. Vždy to táhnete až do posledních sil a na společnou meditaci jste nepřišel, až když to již opravdu nešlo.

Mnozí z nás si ani nedokážeme představit a domyslet, co to pro Vás znamená. Pokud bychom se stezce dokázali jen z poloviny obětovat tak jako vy, tak jsme tu již všichni osvícení. Jste nám obrovským příkladem!

Děkuji Vám a Bohu sto tisíckrát za tu milost, že mohu být něčeho takového účasten.

Zároveň to beru jako závazek a budu usilovat ze všech sil. Vědomí Já jsem se již nepustím a budu se ho držet zuby, nehty, abych Vám již nebyl přítěží, ale oporou!

Přeji hodně zdraví, síly, lásky, světla a vědomí na cestě.

BOŽE, DĚKUJI! Petr Kouba

 

Z obsahu


  • Cíl setkání
  • Denní program setkání
  • Promluvy k meditaci
  • Samovolné inspirace
  • Svatodušní pondělí, 25. května, 84. narozeniny
  • Vyprávíme si vtipy
  • Nepříjemný sen
  • Marcelka z hor
  • Není oč usilovat, ty jsi To!

 


e-shop