Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meditační maratón v klubovně Duchovní Srdce 27.11. 2011 - promluvy JV

27. 11. 2011

Jiří Vacek

Jiří Vacek hladí kocoura Vendu na klíně...

„Tak to vidíte, jak to chodí na světě. Kocouři si pořizujou lidi, aby je drbali pod krkem“. Jirka Krutina: „A pořídili si klubovnu, aby měli kde bydlet“. Zasvětíme se na začátek do další mantry, která je velmi dlouhá. Doufám, že si jí zapamatujete.

BOŽE PŘIJĎ. Opakování mantry. Bože přijď, Bože přijď...- asi 5 minut

Tichá meditace.

závěr

Dneska je první adventní neděle. Takže by mělo začít období usilovného očišťování se. Protože nic jiného, než naše vnitřní nečistoty nebrání tomu, abychom zakoušeli Boha, vědomí Já jsem i jeho světlo. Věnujte očistě opravdu velkou pozornost. Je důležitější než meditace, protože meditace bez očisty, i když se může dočasně dosahovat vyšších stavů vědomí, není nikdy trvalý dosažením. Ztratíme ji právě vlivem nerozpuštěných vnitřních nečistost. Ani nemůžete dosažené výsledky dostatečně využít. Takže platí bedlivé, trvalé střežení mysli od myšlenky za myšlenkou, jednoho záchvěvu citu za druhým. Pamatujte si, že každý zlý cit, když ho přijmete za svůj a ztotožníte se s ním, tak to je právě to vaše ego. Ego nic jiného není, než právě to, že propůjčíte moc, světlo a život svého vědomí těmto smrtelným hříchům. A ty vás vaší vlastní silou vašeho vlastního vědomí ovládají a drží ve své moci. Dokud to neprohlédnete a nezačnete opravdu s vědomím pracovat a rozpouštět nečistoty, je to s vámi velmi špatné. Musíte být vnitřně opravdu velmi pozorní, abyste každý záchvěv takového citu, nálady, byli schopni rozpoznat, zpředmětnit v pozorovateli a tím zrušit to vaše poddanství moci zla, která není ničím jiným, než vaší vlastní mocí.

Jinak nová knížka „Vraždění po německu“ snad bude ve čtvrtek, pak si jí tady budete moci následující dny i vyzvednout. Tak s tím počítejte. Renda to zařídí, viď?

Pamatujte si naše mantry. Jsou naprosto tajné. Nikdo je nezná. Nesmíte je prozradit.

Tak ahoj. Buďte hodní, nebo na vás přijdu s páskem.