Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se děje v Olomouci?

16. 11. 2013

Jiří Vacek

SMS, 15.11.13

Dobrý deň, pán Vacek!

Včera som mala výnimočne čas, tak som sadla a cca 5 hodin som meditovala sama. Videla som, že za tým, čo sa deje v Olomouci, su nejaké sily, kterých cielom je útok priamo na Vás. Je to silne agresívne, snaží sa to ovládnuť každého, kto si nedává pozor, odviesť ho od Vás preč a dá to dosť práce sa toho zbaviť. Navyše to vyzerá, že to má záber aj v širšom rozsahu, na celů ich skupinu.

Zuzana K.

 

Ano, přesně tak to je. Zuzka to uviděla naprosto správně. Síly zla, kterých se nezbavíme v pošetilé pýše na svou duchovní výši, se nás nakonec zmocní. Pak zrazujeme stezku, mistra, Boha a hlavně sebe.

Nejedná se o osoby, ale o síly, boj sil dobra a zla. Zlo nás nerado ztrácí ze své moci a proto napadá nejvíce ty, kteří nás z jeho moci vysvobozují. Pokud se zlu podaří nás od těchto lidí oddělit, pošpinit je, má svůj úspěch téměř jistý.

Takto se dělo vždy všem mistrům – Ježíši jako Ramanu Mahárišimu, svatému Františkovi z Assisi, Otci Piovi a mnoha dalším.

Nepochopitelně – ale zdánlivě –  tomuto zlu podléhají i někteří duchovní učitelé. I Paul Brunton usoudil, že jeho povinností je odsoudit, jak sám říká, „lenivého mudrce Ramanu Mahárišiho“.

Pro tuto situaci plně platí Ježíšovo: „Pokušení musí přijít, běda tomu, od koho pochází“. Dodejme: „Běda těm, kteří tomuto pokušení podlehnou“. Jidášova sebevražda by měla být dostatečným varováním pro každého.

Pro lepší pochopení uveďme: Jidášova sebevražda není zevní – i když i k těm někdy dochází, ale vnitřní, duchovní.

Jinak řečeno: v Olomouci dochází k tříbení duchů a každý bude mít přesně to, co zvolí. Výmluvu pro selhání v tom nemá nikdo žádnou. Zcela jasná nauka, podle které se mají řídit, jim byla dána a mnohokrát zopakována. Stěžovat si proto mohou pouze na sebe.

Navíc skutky – provokativně nepřijít na meditaci s mistrem, hovoří tak jasně, že pravda zřejmějším způsobem již nemůže být vyjádřena. Jsem velmi rád, že Zuzka celou záležitost pochopila naprosto jasně a také se nebála – zatím jako snad jediná – tento názor vyjádřit.