Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jednoduché počty

25. 3. 2017

Jiří Vacek

Každé podlehnutí odstředivým a zejména zlým silám nejen přináší zlo ve shodě s karmickým zákonem, ale, což je ještě horší, zvětšuje a posiluje jejich moc nad námi.

Opačně vše, každá činnost, která je ve shodě se silami dostředivými, přináší jako následek dobrou karmu, ale současně nás vysvobozuje z moci sil nepřátelských Bohu.

Nejvyšší a nejmocnější dostředivou silou je proto neustálé myšlení na Boha a hlavně obracení pozornosti vědomí Já jsem na ně samotné. Zamezuje nejen vzniku odstředivých sil, ale vytváří energii, jejíž síla nás vysvobozuje poznáním toho, co JSME.

Kdo neustále myslí na vědomí Já jsem nebo alespoň se na ně rozpomíná ve svém nitru a spočívá v něm, nakonec dosáhne cíle. Není možné jej nedosáhnout, pokud trvale činíme to, co bylo řečeno.

V tomto případě nám karmický zákon přinese život božský. Když Ramana Maháriši učí, že stezka poznání je átmavičára od začátku až do konce, říká přesně toto. Čím dříve tuto pravdu pochopíme a budeme se jí neustále řídit a naplňovat ji, tím dříve se vysvobodíme mocí Já jsem.