Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poděkování všem Mistrům, hledajícím, přátelům

23. 4. 2015

Sára Hromádková

Děkuji všem přátelům, hledajícím i mistrovským osobám, že společně kráčíme dál k cíli, jímž je Bůh, vědomí Já jsem.

Máme neopakovatelnou možnost společných meditací a seminářů s mistry, kteří doslova chodí s Bohem a vyzařují ze sebe To, co my ostatní ztrácíme, pravé Já, v němž se učíme znovu žít. Jsem ráda, že se tolik z nás nenechalo odvrátit od stezky, kterou před námi prošli již mnozí a ke kterým se vždy můžeme obracet o pomoc. Ať už jsou to Ramana Maháriši, Mistr Eckhart, Sai Bába ze Širdí, Míla Tomášová, Jiří Vacek a mnoho dalších, kteří zasvětili svůj život nalezení Boha, jediného pravého dobra a štěstí. Těmto duchovním hrdinům vděčíme za vše, neboť bez jejich vedení a zkušeností, bez písem, která po sobě zanechali, bychom jen hořce tápali.

Přestože se síly zla všemožně snaží přesvědčit nás, že neexistují či v nás nepůsobí, nenechme se oklamat a děkujme za možnost očisty a sebepoznání, kterých se nám dostává. Ať už v podobě zmíněných společných meditací, týdenních seminářů či při individuální sádháně, která má oporu v nauce o vědomí Já jsem, Bohu, jež je základem všeho. Využijme proto vzácné příležitosti, kterou nám tento život přináší a načerpejme zodpovědně co nejvíce od těch, kteří mají co dát.

Važme si tedy síly ducha a jeho plodů v podobě mnohaletého meditačního proudu, který zde skrze Mahárišiho a všechny mistry átmavičáry proudí.

Buďme vděčni za Mahárišiho oddaného žáka, který nám v české republice tento proud na základě své realizace zpřístupnil a předává. Učme se z jeho laskavosti, pokory, vytrvalosti a otevřenému přístupu. Nauka, kterou celoživotně učí není jeho ani nová, je to od počátku věků existující cesta zpět k tomu nejobyčejnějšímu a nejvzácnějšímu zároveň – k nám Samým, Domů.

Sára Hromádková, 22.4.15