Jdi na obsah Jdi na menu
 


Potíže s átmavičárou

29. 9. 2019

Jiří Vacek

Mnoho hledajících na stezce poznání má potíže s átmavičárou a nedaří se jim uvědomit si jejich pravé Já. Nejen, že se jim átmavičára nedaří, ale často ani nechápou, co se od nich žádá, jak mají pracovat s pozorností svého vědomí, aby dosáhli poznání Sebe.

Důvodem je zřejmě nedostatečná očista, která jim zatemňuje mysl. Nejhorší z těchto překážek je ego, totožnost s tělem, kterým nejsou a proto nemohou poznat to, čím jsou: ryzím vědomím Já jsem.

Pro zdar v provádění átmavičáry je proto nutné totožnost s tělem silně rozpustit až nakonec plně odstranit.

Proto radím každému, kdo s praxí stezky poznání začíná, aby se nejprve věnoval očistě mysli a rozpouštění totožnosti s tělem, než s átmavičárou začne.

Pokud rozpustíme ztotožnění s tělem, osamostatníme tím vědomí pozorovatele v nás a pak pracujeme s tímto vědomím, které po rozpuštění totožnosti s tělem je značně odhaleno.

Jak toho dosáhnout, jaká praxe k tomuto cíli vede, je uvedeno podrobně v nových duchovních skriptech Jiří Vacek: Jak rozpustit ztotožnění s tělem. Skripta je možno objednat běžným způsobem nebo zakoupit na naší veřejné meditaci ve Spolkovém domě Stodůlky.

Pojednání je významným novým přínosem pro praxi stezky poznání Sebe. Uvedená praxe rozpouštění totožnosti s tělem značně usnadňuje poznání našeho pravého Já.