Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

8. 12. 2018

Přátelé Jiřího Vacka

Veřejné meditace v Olomouci

I nadále probíhají veřejné meditace přátel v Olomouci – blíže zde: http://www.pratelejirihovacka.cz/clanky/spolecna-meditace-v-olomouci.html

Společné meditace jsou velkou podporou individuální praxe hledajících. Děkovné sms, které v souvislosti s nimi chodí, toto dokazují zcela jasně. Je proto velmi dobré, že se přátelé na Moravě i nadále pravidelně setkávají a společně meditují.

 

Články v časopisech

V poslední době bylo otištěno několik článků Jiřího Vacka v časopisech Medium, Phoenix a Meduňka.

Vánoční číslo Nového Phoenixu a Meduňky s články J. Vacka je stále k dostání v novinových stáncích.

 

Překlady stěžejních textů klasické advaity

http://www.pratelejirihovacka.cz/eshop/kategorie/06.-starobyle-spisy-nedvojne-filosofie/

Jak jsme již zmiňovali v předchozím příspěvku: http://www.pratelejirihovacka.cz/clanky/nauka---praxe/k-zasmani-a-zamysleni.html i nadále je zřetelný zájem o texty klasické advaity, jejichž překlady nejsou mnohdy dostupné ani Indům a v kontextu Evropy jsou zcela unikátní. Některé z těchto překladů jsou již dostupné jen jako xeroxy či A4 skripta. Ostatní, stále ještě dostupné v knižní podobě, se pomalu ale jistě blíží k vyprodání. Jejich nové vydání je momentálně nad naše síly, takže tímto zájemce upozorňujeme, že aktuálně se k vyprodání blíží především Advaita Bodhi Dipika a Kajvalja Navanita. Objednat tyto knihy lze v našem eshopu.