Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

O moci nevědomosti

2. 8. 2021

Jiří Vacek

Lidská nevědomost, zastření rozumu, ztráta vidět věci takové, jaké jsou, není prvotně záležitost názorová, ale silová. Nelze ji proto vyřešit změnou názorů, ale jedině rozpuštěním sil zla, které ji vytvářejí. To, co nás udržuje v nevědomosti o pravdě, jsou skutečné a mocně působící síly zla a nepřátelské Bohu, které nám vládnou a přímo brání jasnému rozlišování na věci dobré – zlé, božské – nebožské. Tuto nevědomost proto nelze přemoci pouze vysvětlováním pravdy. I ty nejpřesvědčivější důvody nezabírají a nepůsobí, pokud nezeslabujeme síly zla, v jejichž moci se nacházíme. Toto rozpouštění zla, což je ona očista, křest vodou se děje meditací, soustředěním vědomí nejen na boží vědomí Já jsem, ale i na jeho moc. Poslední je vnitřní pránájáma.

 

Právě vychází, srpen 2021

26. 8. 2021

Právě vychází:

Skripta Jiří Vacek: O lásce,  xerox A4, 22 stran.

Tato skripta obsahují několik dosud nezveřejněných pojednání o lásce. Začala se připravovat ještě za Mistrova života a nyní se konečně dostávají i ke čtenářské veřejnosti. Láska jako mocná Boží síla je něco, co se na stezce džňány často opomíjí, a proto je dobré si její důležitost neustále připomínat.

Možné objednávat ve fyzické i elektronické podobě.

Cena: xerox A4 150,- Kč, pdf 100,- Kč

Pdf objednávejte e-mailem na objednavky@pratelejirihovacka.cz. V případě objednávky pdf verze není pochopitelně účtováno žádné poštovné. Po uskutečnění platby Vám daná skripta přijdou přímo na mail.


Skripta si můžete objednat v našem e-shopu.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky