Jdi na obsah Jdi na menu
 


Účinné léčení

9. 6. 2020

Jiří Vacek

Stezka vyžaduje dobré zdraví tělesné i duševní. Nezdravé nebo poraněné tělo se hlásí bolestí a únavou, které na sebe přitahují pozornost, a proto ruší meditaci a tak nám oznamují, že je potřeba vhodně zasáhnout. Je proto správné tělo léčit, ale při dodržení základní poučky: nejsme tělem.

Také rozlišujeme odstranění bolesti od vyléčení. Bolest jsme oprávněni zahánět různými léky za dodržení uvedených podmínek. Bolest, trpět bolestí není nic záslužného, ale naopak: je známkou něčeho nedobrého.

Dosáhneme-li vědomí Já jsem, můžeme je použít k uvědomování, jak ostatně přislíbil Ježíš, když se modlíme ve jménu, kterým jest vědomí Já jsem, jsme slyšeni.

Když nás něco bolí, tak se v onom místě na těle uvědomíme ve vědomí Já jsem a pak jeho mocí probíhá léčení. Vědomí Já jsem necháváme v onom místě vědomě působit uzdravujícím působením vědomí.

Působení vědomí Já jsem můžeme využívat i pro prevenci. V tomto případě tělo zahalíme celé do vědomí Já jsem a necháme je současně plně v každé buňce těla blahodárně působit. Tak cvičíme každý den.

Působení vědomí Já jsem na tělo zesiluje, když postiženou část těla držíme uprostřed obou dlaní, nebo alespoň v jedné dlani.

Ať se léčíme jakkoliv, je vždy bezpodmínečně nutné udržet vědomí, že nejsme tělem.

Uzdravení nebo zlepšení se dostaví vždy, ale nesmíme se dopuštět činností, které zdraví oddalují, až ničí, jako například kouření.

Pokud jsme si doposud vědomí Já jsem neuvědomili, alespoň se na postižené místo soustřeďujeme a tak mu dodáváme uzdravující sílu vědomí.