Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poděkování a reakce na článek pana M. Tomáše

5. 7. 2008

Miroslav Biedrawa

Vážený pane Vacku,

rád bych Vám napsal svůj názor na jeden článek pana Miloše Tomáše na jeho blogu. Nejdříve chci Vám a Vašim blízkým velmi poděkovat za duchovní pomoc nám hledajícím. Nedokážu slovy vyjádřit svůj vděk, děkuji proto hlavně vnitřně.

Nyní k onomu článku. "Náhodou" jsem na internetu otevřel blog pana M.Tomáše s článkem z 28.5.2008 "K brněnské  meditaci pana Vacka 1.3.08 ...".  Hned při úvodních slovech mi bylo jasné, kam celý článek míří. Vyzařuje z něj jen zlo, nic víc. Připadá mi, že pan Tomáš překrucuje pravý význam Vašich slov a vkládá do nich své pokřivené myšlenky. Komentáře pana Tomáše mi připadají velmi nelogické. Snaží se čtenářům vnutit představu, že jste egoista, snad i, že když budou poslouchat Vaše rady, tak že daleko na cestě poznání sebe nedojdou, a toho chce dokázat právě pomoci toho, že na Vaše výroky aplikuje zlo, které je v něm. Nejhorší je, že si myslí, že dělá správnou věc - chce pravdu hledající lidi ochránit před někým špatným. Podle mého názoru dělá pravý opak. Vlk v rouše beránčím chce oddělit slabší ovečky od stáda a hlavně od jejich pastýře.

Nevěřil jsem, že Miloš Tomáš, syn tak vyspělých bytostí, který prý od malička říkal duchovní pravdy, byl přítomen meditacím svých rodičů, píše duchovní literaturu a tak podobně, může psát takové nesmysly. Na druhou stranu si uvědomuju, že tohle všechno neznamená, že je člověk kdoví jak duchovně vyspělý. Připomínají se mi Vaše slova, že největší trest za zlo je to, že zlo v sobě nevidíme a dokonce, že to, co je v nás zlé vidíme jako rozumné, oprávněné a dobré.

Stejné je to i s panem Paříkem - jen pomluvy, smyšlené lži, prostě oba pánové promítají pomoci svých článků jejich vlastní zlo.

Napadlo mě poslat nějaký dopis panu Tomáši s tím, že nesouhlasím s jeho postojem, ale byla by to škoda času a dovedu si představit, že by tento dopis dokázal ještě použít proti Vám a Vašim ovečkám.

Ještě jednou Vám pane Vacku, Vaší ženě, Evičce, Jirkovi a dalším blízkým děkuji za duchovní pomoc.

S pozdravem Miroslav Biedrawa, 8.6.2008

PS. Chci tímto poděkovat i panu Pavlu Kubešovi za jeho dopis pro Vás (Výsledky celodenní sádhany), jehož slova mě obrátila silně do nitra a pomohla mi osvětlit slova: Já jsem ve všem a vše je ve mně. Děkuji.