Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

O pravé odevzdanosti

3. 3. 2019

Jiří Vacek

Pravá odevzdanost je vždy do Boha a nic jiného. Není také nečinností ani postojem, ve kterém je nám vše jedno, ať se stane, co se stane. Poslední není odevzdanost do moci boží, ale do moci karmy. Bůh, kterému se odevzdáváme, je něco jiného. Je Bohem Já jsem, které je jak láskou, tak boží mocí. Toto musíme dobře vědět a také Bohu plně důvěřovat. Jednak že chce vždy naše nejvyšší dobro a také že má dostatek moci, ale i vůle, aby nás vyslyšel. Pravá odevzdanost je proto do boží vůle, moudrosti, která ví, co je pro nás nejlepší i v ochotě a moci nám pomoci.

 

O koanu

5. 3. 2019

Jiří Vacek

Dříve než koan, je zde jeho řešitel. Proto koan „Kdo řeší koany?“ neboli „Kdo jsem Já?“ je král všech koanů. Není koan jako koan. Nejvýbornější je ten, který odstraňuje nevědomost o Sobě. Pokud jej někdo řadí do stejné úrovně jako ostatní koany, prozrazuje základní nevědomost o nás samých. Znát řešení všech koanů a neznat jejich řešitele, je jen nevědomost. Dříve než koan Já jsem. Koan není Já, jeho řešitel ano. Koan je nevědomý, jeho řešitel je sebe si vědomé vědomí Já jsem. Řešený koan i neřešený koan, já stále jsem neměnné jediné Já jsem.

 

Sanze

6. 3. 2019

přátelé Jiřího Vacka

Všechny zdravíme smiley

V tuto chvíli máme rozpracováno mnoho věcí naráz: mimo jiné dokončujeme dvě nové knihy, připravujeme reedici celé řady cd Hovory o józe a mystice a máme ještě mnoho dalších položek, které bychom brzy chtěli udělat, opravit či vylepšit. Proto bychom uvítali případné zájemce, kteří by nám byli v naší činnosti ochotni trochu vypomoci. V této fázi by se nám prioritně jednalo o přepisování textů z audio nahrávek či jejich korektury. Pokud byste měli čas a chuť v rámci karma jógy přispět svou smysluplnou troškou do božího mlýna, napište nám prosím na email: info@pratelejirihovacka.cz.

 

Z dopisů od přátel - březen 2019

21. 3. 2019

Jiří Vacek, hledající

... V průběhu stezky hledající někdy prožívají vysoké duchovní stavy, které jsou však dočasné a není v jejich moci, aby je sami dosahovali. Tyto stavy jsou někdy velmi silné. Tak silné, jako mně jedna hledající řekla, že „byla Bohem“. Zážitek pisatele dopisu může být tohoto druhu. V každém případě jakýkoliv stav, zejména dočasný by neměl být důvodem pro posílení našeho ega a přerušení další praxe. Vždy máme usilovat o co nejmocnější prožívání vědomí Já jsem a to trvale. Představy o mistrovi jsou často příliš fantastické. Proto uvádím některé duchovní stupně, které mistr nemusí v přítomnosti dosahovat, ale přece mistrem je a co je hlavní, může své poznání Já jsem předávat druhým, jsou-li dostatečně očištěni od sil Bohu nepřátelských...

 

Aktuálně - 31. 3. 2019

31. 3. 2019

hledající

Právě vychází velikonoční číslo časopisu Meduňka, ve kterém má pan Vacek článek o duchovní symbolice těchto svátků.

Otiskujeme jeden z prvních ohlasů, který nám přišel na email ...

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky