Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace a upozornění

Příspěvky

Veřejná meditace Stodůlky 12.12.2020

1. 12. 2020

Vážení přátelé,

Meditace, která měla proběhnout ve Spolkovém domě Stodůlky v sobotu 12.12.2020, musela být opět zrušena z důvodu platných omezení nouzového stavu. O konání dalších naplánovaných meditací Vás budeme průběžně informovat.

S přáním pevného zdraví a požehnání Ducha,

Přátelé Jiřího Vacka

 

Právě vyšlo, říjen 2020

22. 10. 2020

Právě vyšlo:

Skripta Jiří Vacek: Podstata praxe výstupu k Otci neboli k dosažení nedvojnosti, xerox A4, 25 stran, 140 Kč.

Nová skripta Ing. Jiřího Vacka se zabývají finálními fázemi stezky sebepoznání. Tyto fáze jsou v dostupných duchovních textech povětšinou zmiňovány jen okrajově, nesystematicky a navíc obvykle jen nepřímo, tj. v symbolech a náznacích. Nová skripta Jiřího Vacka rozebírají a popisují tyto fáze přehledně a systematicky tak, jak je autorovým dobrým zvykem. Bez nadsázky lze říci, že takto jasně a podrobně podaná nelze tato témata v současnosti nalézt nikde jinde.


Skripta si můžete objednat v našem e-shopu.

 

Právě vyšlo, září 2020

5. 9. 2020

Právě vyšlo:

Skripta Jiří Vacek: O átmavičáře a mistrovi, xerox A4, 36 stran, 180 Kč

Nová skripta Ing. Jiřího Vacka obsahují tyto oddíly: Přehled stezky poznání, O mistrovi a Prosby a modlitby. Obsah jednotlivých částí je jasně vytčen názvy těchto oddílů. Přehled stezky poznání přehledně shrnuje vše, co je třeba vědět o praxi přímé stezky poznání sama sebe. Oddíl O mistrovi se znovu vrací k často diskutovaným a též neméně často špatně chápaným aspektům vedení duchovního žáka duchovním mistrem. Část Prosby a modlitby je pak volným doplněním našich nedávno vydaných skript Modlitby a meditace, které lze též zakoupit v našem eshopu.


Skripta si můžete objednat v našem e-shopu.

 

Výroky – vydání dalších dílů

31. 8. 2020

Přátelé Jiřího Vacka

Několik z našich přátel projevilo zájem přispět na vydání dalších dílů Výroků, jejichž první díl jsme vydali v minulém roce a na které v současnosti nemáme dostatečné fondy. Pokud tedy kdokoliv chcete, je možné specificky na Výroky 2 a 3 přispět buď na náš účet 154369775/0300 (do zprávy pro příjemce prosím napište „Příjmení - Výroky“) nebo v hotovosti na našich veřejných meditacích.

Všem podporovatelům tímto předem děkujeme.

S přáním všeho dobrého,

Přátelé Jiřího Vacka

 

Právě vychází, červenec 2020

12. 7. 2020

Právě vychází:

Skripta Jiří Vacek: O stezce a světle, xerox A4, 18 stran, 90 Kč

Nová skripta Ing. Jiřího Vacka přehledně shrnují hlavní aspekty práce s duchovním světlem a objasňují jeho význam a důležitost. Podrobněji je praxe zaměřená na rozvoj duchovního světla a práci s ním rozvedena v autorově knize Stezka světla, kterou si lze též koupit v našem eshopu.


Skripta si můžete objednat v našem e-shopu.

 

Právě vychází, červen 2020

16. 6. 2020

Právě vychází:

Kniha Jiří Vacek: Jste bohové, vázaná, 308 stran, 350.- Kč, e-shop

Jiří Vacek ve své nové knize hovoří o principech, které jsou nosné pro každou duchovní snahu, ať už jsme stoupenci jakéhokoliv náboženství nebo žádného. Vychází v ní z biblického žalmu: „Pravím vám, bohové jste“, který se odvolává na společnou podstatu nás všech. Často máme jiné priority než objevovat tuto naši božskou podstatu, ale teprve tehdy, až ji v sobě najdeme, objevíme svůj skutečný potenciál a pravé štěstí.

 

Skripta Jiří Vacek: Modlitby a meditace, xerox A4, 30 stran, 150.- Kč, e-shop

Na modlitbu a meditaci se můžeme dívat jako na dva pilíře, na kterých stojí naše duchovní stezka. V modlitbě využíváme sílu naší mysli a v meditaci pracujeme již přímo s naší pozorností beze slov. Může se stát, že naše slovní modlitba skončí v tiché meditaci, ve které se přímo uvědomujeme v Bohu, vědomí Já jsem nebo se na něj v tichosti soustředíme pouze pomocí naší pozornosti.

 


Knihy si můžete objednat v našem e-shopu.

 

Blahopřání k 89. narozeninám Jiřího Vacka

25. 5. 2020

Přátelé Jiřího Vacka

svjiri.jpgDnes se Jiří Vacek dožívá úctyhodných 89 let.

Hodně štěstí, zdraví a hlavně Božího požehnání a Milosti

přejí všichni přátelé Jiřího Vacka

PS: ze srdce děkujeme za neocenitelnou pomoc, vedení a přátelství.

 

Informace o zrušení pražské veřejné meditace 16. 05. a 13. 06. 2020

14. 5. 2020

Vzhledem ke koronavirové situaci se v sobotu 16.5.2020 ani 13.06.2020 nebude konat naše veřejná meditace ve Spolkovém domě Stodůlky.

Děkujeme za pochopení. S přáním všeho dobrého, Přátelé Jiřího Vacka


PS: upozorňujeme, že rozesílání knížek přes náš eshop již normálně funguje.

 

Články Jiřího Vacka v tisku

11. 5. 2020

Přátelé Jiřího Vacka

Články Jiřího Vacka vychází i v periodických tiskovinách, v současné době nejčastěji v časopisech Meduňka a Nový Fénix. V nejnovějším květnovém čísle Nového Fénixu byl např. nyní uveřejněn jeho článek Jak uklidnit mysl. Oba tyto časopisy jsou k dostání téměř na všech novinových stáncích

 

Blahopřání k svátku

21. 4. 2020

jv_svatek.pngZ celého srdce tímto přejeme k nadcházejícímu svátku Jiřímu Vackovi maximální Boží požehnání a to ve všech směrech.

Děkujeme za vše.

 

Přátelé Jiřího Vacka

 

Obnovení provozu našeho e-shopu

15. 4. 2020

S radostí oznamujeme, že náš e-shop už je znovu v provozu. Objednávky našich titulů lze tedy nyní opět provádět jako obvykle.

S přáním všeho dobrého,

Přátelé Jiřího Vacka

 

Sangha sanze - PF 2020

23. 12. 2019

Přátelé Jiřího Vacka

 

pf-2020.jpg

 

Právě vyšlo (09/2019)

19. 9. 2019

Právě vyšel první díl tématicky utříděných citátů J. Vacka nazvaný Výroky 1.

Formát knížky je kapesní, aby bylo možno ji s sebou nosit a ve volných chvílích po ní sáhnout a použít na meditační rychlonaladění. Kniha je vázaná, formát A6, 197 stran, cena 250 Kč.

Novinka bude v prodeji v našem eshopu.

Stálým odběratelům již tato knížka byla rozeslána.

Upozorňujeme, že se nám již dvě zásilky s touto novou knížkou vrátily z adres trvalých odběratelů. Pokud jste náš trvalý odběratel a tato knížka Vám ještě nepřišla, ověřte si prosím na své poště, zda tam někde neleží. Taktéž, pokud si nejste jisti, jestli máme Vaši aktuální adresu a kontaktní údaje, nebude od věci nám je updatovat na mail: info@pratelejirihovacka.cz.

 

Poděkování za podporu

19. 9. 2019

Přátelé Jiřího Vacka

Přátelé Jiřího Vacka tímto děkují všem přátelům za jejich přímou i nepřímou podporu. Bez Vaší pomoci karmajógické i finanční by např. takový klenot, jako jsou teď právě vydané Výroky 1 patrně světlo světa hned tak nespatřil. Na dalších knihách pro Vás usilovně pracujeme.

Pokud byste kdokoliv chtěl ještě přispět se svou troškou do Božího mlýna, stále platí obě naše výzvy – pokud chcete, zvažte, co je pro Vás příhodnější:

https://www.pratelejirihovacka.cz/clanky/informace-a-upozorneni/sanze.html

https://www.pratelejirihovacka.cz/clanky/podporte-nas/

Předem děkujeme,

S přáním všeho dobrého,

Přátelé Jiřího Vacka

 

Podzimní meditační seminář 2019 – doplňkové informace

7. 9. 2019

Přátelé Jiřího Vacka

Znovu ahoj všem smiley,

Jak jsme již psali v minulém souvisejícím příspěvku, detaily semináře se v té době ještě řešily, ale nyní už je to, myslíme, vše jasné.

Takže pro případné zájemce zde jsou detailní informace

 

Meditační seminář – podzim 2019

5. 9. 2019

Přátelé Jiřího Vacka 

Ahoj všem,

po menší pauze jsme se rozhodli opět uspořádat týdenní intenzivní meditační seminář a to v termínu 27. 10. – 2. 11. 2019.

 

Pokud máte zájem, písněte nám to co nejdříve na: meditace@pratelejirihovacka.cz

Detailní informace (zahájení, konec, přesná lokalita, cena, číslo účtu atd….) Vám pak přijdou mailem jako obvykle.

Pokud byste měli zájem se zúčastnit nějakého našeho semináře, ale nevyhovuje Vám toto podzimní datum, napište nám prosím též. Pomůže nám to s odhadem potřebné kapacity pro příští rok.

 

 

Knižní novinky, právě vyšlo

15. 7. 2019

Jiří Vacek: Vyprávění o vlastní cestě – edice Duchovní skripta, 120 Kč.

Skripta obsahují autobiografické vzpomínky autora na začátky a průběh jeho duchovní praxe, které čtenářům podává čtivou a motivující formou.

Jiří Vacek: Snadná cesta k Bohu a vysvobození – edice Duchovní skripta, 140 Kč.

Nejnovější skripta z této edice přináší přehledné shrnutí hlavních bodů duchovní praxe přímé stezky, která vede k vysvobození. Skripta též obsahují samostatný oddíl „Ještě o žácích a mistrech“, který pojednává o podstatě vztahu mistr-žák a o jeho hlavních zákonitostech.


Novinky lze momentálně objednávat přes náš email: objednavky@pratelejirihovacka.cz – postupně budou přidány i do nabídky našeho eshopu.


 

Blahopřání

25. 5. 2019

Dnes se Jiří Vacek dožívá úctyhodných 88 let.

Hodně štěstí, zdraví a hlavně Božího požehnání a Milosti

přejí všichni přátelé Jiřího Vacka

PS: ze srdce děkujeme za neocenitelnou pomoc, vedení a přátelství.

 

Sanze

6. 3. 2019

přátelé Jiřího Vacka

Všechny zdravíme smiley

V tuto chvíli máme rozpracováno mnoho věcí naráz: mimo jiné dokončujeme dvě nové knihy, připravujeme reedici celé řady cd Hovory o józe a mystice a máme ještě mnoho dalších položek, které bychom brzy chtěli udělat, opravit či vylepšit. Proto bychom uvítali případné zájemce, kteří by nám byli v naší činnosti ochotni trochu vypomoci. V této fázi by se nám prioritně jednalo o přepisování textů z audio nahrávek či jejich korektury. Pokud byste měli čas a chuť v rámci karma jógy přispět svou smysluplnou troškou do božího mlýna, napište nám prosím na email: info@pratelejirihovacka.cz.

 

Prohlášení – distanc

27. 2. 2019

Jiří Vacek a přátelé

Byli jsme upozorněni, že webová adresa www.jirivacek.cz nyní slouží jako rozcestník obchodu s obuví.

Přestože je to, předpokládáme, zřejmé, chceme tímto jasně prohlásit, že ani Ing. Jiří Vacek, mystik a duchovní učitel, ani nikdo z Přátel Jiřího Vacka nemá s aktivitami probíhajícími na www.jirivacek.cz nic společného a s naším webem tato doména (jirivacek.cz) nijak nesouvisí.

 

Podpořte nás

8. 2. 2019

Přátelé Jiřího Vacka

Vydávání úzkoprofilové duchovní literatury přímé stezky není lukrativní byznys, ale karma jóga, které se na vlastní náklady věnujeme ve svém volném čase. Naši situaci navíc ztěžují duchoborci, kteří za odebrané knihy neplatí včas a někdy dokonce vůbec, čímž naši činnost ohrožují. Pokud byste chtěli přispět na vydávání našich knih či podpořit náš provoz, můžete tak učinit libovolným příspěvkem na našich veřejných meditacích či převodem na náš účet:

2000813297 / 2010

Do zprávy pro příjemce prosím uveďte „nakladatelství PJV“ a případně, pokud budete chtít, i své jméno, abychom věděli, od koho daný příspěvek pochází.

Děkujeme,

Přátelé Jiřího Vacka

 

Upozornění pro stálé odběratele

31. 1. 2019

Prosíme ty naše stálé odběratele, kteří ještě neuhradili novou knihu J. Vacka: Výstup k Otci, aby tak učinili co nejdříve. Pokud si již nepřejete odebírat naše nové tituly, napište nám to prosím v krátké zprávě na: objednavky@pratelejirihovacka.cz.

Děkujeme, Přátelé Jiřího Vacka

 

Právě vychází

9. 12. 2018

Nová kniha Jiřího Vacka: Výstup k Otci

Duchovní literatura, která by se takto obšírně zabývala praxí stezky poznání Sebe v jejích nejvyšších stupních snad ani neexistuje a pokud ano, tak není běžně dostupná. Praxe, která k tomuto poznání vede, je právě předmětem této knihy. Vede hledajícího od poznání jeho pravého Já k Bohu, absolutnímu vědomí Já jsem. V tomto smyslu je kniha jedinečná a ryze praktická.

Cena 350 Kč, 262 stran, vázané.

* * *

 

Nová skripta Jiřího Vacka: O mistrovi a žácích

Nový přírůstek do edice Duchovní skripta pojednává o zákonitostech a úskalích vztahu Mistra a žáka a ryze praktickým jazykem nám vysvětluje principy, které tomuto vztahu vládnou.

Cena 120 Kč, 42 stran, xerox A4.

 


Oba nové tituly budou v prodeji na sobotní veřejné meditaci

 

Aktuality

8. 12. 2018

Přátelé Jiřího Vacka

... V poslední době bylo otištěno několik článků Jiřího Vacka v časopisech Medium, Phoenix a Meduňka. Vánoční číslo Nového Phoenixu a Meduňky s články J. Vacka je stále k dostání v novinových stáncích...

... Zájemce upozorňujeme, že aktuálně se k vyprodání blíží především Advaita Bodhi Dipika a Kajvalja Navanita. Objednat tyto knihy lze v našem eshopu...

 

Blahopřání k narozeninám

25. 5. 2018

Přátelé Jiřího Vacka

 

sv.jiri.jpgPřátelé tímto gratulují Jiřímu Vackovi k Jeho úctyhodným 87. narozeninám. Přejeme vše dobré a hlavně hojnost Boží Milosti a děkujeme za vše, čeho se nám skrze Vás dostává.

S úctou a láskou,

Přátelé Jiřího Vacka

 

 

 

 

PS: Pan Jiří Vacek se svou paní opět plánuje navštívit naši sobotní veřejnou meditaci (poslední to veřejné setkání před letní pauzou), takže, zejména pokud jste mimopražští, můžete se s Ním setkat a případně Mu i pogratulovat k Jeho krásným narozeninám zítra ve Spolkovém domě Stodůlky (bližší informace o veřejných meditacích jsou zde na našem webu)

 

PF 2018

23. 12. 2017

arunacala.jpgPřejeme tímto všem našim přátelům, blízkým i vzdáleným, známým i neznámým, prosvětlené a požehnané vánoční svátky a stejně tak i celý nadcházející rok.

Děkujeme všem, díky jejichž pomoci budou i příští rok moci pokračovat veřejné meditace i vydávání nových knížek.

 

S přáním všeho dobrého,

Přátelé Jiřího Vacka

 

Upozornění - právě vyšla nová skripta

21. 12. 2017

Právě vychází jako nová skripta 4. díl překladu pojednání od Sádhu Óma: Prvořadá důležitost pozornosti věnované našemu pravému Já. Čtvrtý díl obsahuje český překlad částí 16-20 tohoto pojednání tak, jak byly postupně uveřejňovány v angličtině Maharišiho Ramanashramem v časopise Mountain Path a česky pak na našem webu.

* * *

Čtvrtý díl má 38 stran a bude stát 90 Kč. Zájemci si jej mohou objednávat v našem eshopu nebo přímo zakoupit na našich veřejných akcích.

 

Veřejné meditace - důležité upozornění

5. 11. 2017

Vážení a milí přátelé,

Naše další veřejně přístupná meditace se koná v sobotu 11. listopadu jako obvykle ve Spolkovém domě Stodůlky Prahy 13 od 13h (adresa a mapka cesty zde). Jsou na ni vítáni všichni zájemci o společné utišení se v klidu a míru a to bez rozdílu zaměření.

Naše předešlé zářijové upozornění, že pořádání těchto meditací je ztrátové, protože vybrané vstupné opakovaně nepokrylo nájem sálu, platí i nadále. Není možné, abychom trvale hradili ztráty ze svého. Proto, pokud se tato situace nezmění, tak se v příštím roce veřejné společné meditace již nebudou moci konat.

 

Nová skripta Živá nauka

20. 9. 2017

Vacek, Jiří: Živá nauka.

Právě vychází nová skripta Jiřího Vacka s názvem Živá nauka. Skripta jsou přepisem audio záznamů promluv ze společných setkání, které pokrývají celou řadu důležitých témat z duchovní praxe. Audio verze těchto skript vyšla v edici Hovory o józe a mystice na CD č. 28 opět pod názvem Živá nauka.

Cena 80 Kč, 32 stran


knihu lze zakoupit v našem e-shopu

 

Veřejné meditace ve Spolkovém domě Stodůlky, podzim 2017

8. 9. 2017

Přátelé Jiřího Vacka

... Prvá meditace se koná v sobotu 16. září. Další následují 14. října, 11. listopadu a 16. prosince. Meditace budou pokračovat v následujícím roce.

Meditací nebo jejich části se v závislosti na aktuálním zdravotním stavu zúčastní i Jiří Vacek...